O Centru

Kulturni centar "Kralj Fahd" je kulturni centar Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini. Inicijativom Njegove ekselencije Kralja Selmana b. Abdul Aziza osnovan je 2000. godine u cilju učvršćivanja prijateljskih veza, naučne saradnje i kulturne razmjene između Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine.

Kulturni centar "Kralj Fahd" teži saradnji sa društvenom zajednicom i pružanju podrške intelektualnom i društvenom razvoju Bosne i Hercegovine, prateći savremene tokove u društvu i obrazovanju.

Edukativni programi

Od osnivanja do danas, Kulturni centar "Kralj Fahd" postao je prepoznatljiva institucija koja je svojim kapacitetima usmjerena ka zadovoljavanju potreba građana u različitim oblastima edukacije, što potvrđuje i cifra od preko 47500 zadovoljnih korisnika. Sve usluge su besplatne i dostupne svim građanima Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihov spol, nacionalnu i religijsku pripadnost.

Osnovne informacije

  • Visokokvalificirani nastavni kadrovi s bogatim iskustvom i znanjem, nastavu prilagođavaju zahtjevima i očekivanjima polaznika koristeći pri tome najsavremenije metode podučavanja
  • Kabineti u kojima se održava nastava klimatizirani su i savremeno opremljeni računarskom i audio-vizuelnom opremom
  • Upisi na edukativne programe u toku akademske godine vrše se 3 odnosno 4 puta, zavisno od oblasti
  • Upisi se vrše isključivo online www.kf-cc.ba
  • Nastava na kursevima odvija se dva puta sedmično u četiri termina koja su prilagođena mogućnostima polaznika
  • Nakon uspješno položenog završnog ispita polaznik dobija certifikat